Resepi Biskut Kelapa

resepi biskut kelapa ranggup

Resepi Biskut Kelapa

ok hari nie kita belajar buar biskur kelapa lar plak ye,,
biskut kelapa nie biskut lagend..biskut nie sama lagend dengan biskut jem strawberry..haha
klau time raya2 bikut kelapa dengan biskut jem strawberry nie..wajib ada kat rumah...

budak2 sekarang mana kenal dah dengan biskut kelapa..
biskut sekarang pun dah hipster..xde dah orang buat biskut semperit klasik..
kuih bangkit sekarang pun..dah jadi kuih bangkit cheese..ko rasa...

sbb tu lar admin nak share resepi biksut kelapa nie..
supaya biskut kelapa nie x pupus..
bukan ssah pun nak buat biskut nie..snang je..
jom kita tengok resepi biskut kelapa..

resepi biskut kelapa

bahan-bahan untuk membuat biskut kelapa

  • 250g butter
  • 1 cawan gula castor
  • sedikit esen vanilla
  • 1 biji telur
bahan-bahan kering:
  • 2 1/2 cawan / 250g tepung ubi
  • 1 1/2 cawan/ 150g tepung gandum
  • 30g/ 5 sudu besar serbuk santan
  • 2 cawan kelapa parut(disangai)
[wajib cuba : resepi kek kelapa]

cara-cara untuk membuat biskut kelapa

  1. pukul sehingga sebati butter,gula dan esen vanilla
  2. masukkan satu biji telur dan kacau lagi
  3. campurkan semua bahan-bahan kering
  4. masukkan bahan kering kedalam adunan butter tadi dan uli sehingga menjadi doh
  5. terapkan doh mengikut bentuk yang kita suka
  6. bakar pada suhu 160c selama 25 min
[wajib cuba :resepi biskut cheese]

video resepi biskut kelapa(step by step resepi)


untuk pelbagai video resepi boleh lawat youtube channel resepi senang



Resepi Biskut Kelapa
kelapa sangai dulu ye...

Resepi Biskut Kelapa
guna cawan pun boleh untuk bentukkan jadi bulan sabit...haha

Resepi Biskut Kelapa
susun atas loyang dan bakar...

resepi & pic kredit to : fb azlina ina fans

Comments