resepi semperit gebu

resepi semperit klasik yang gebu

resepi semperit gebu

ok..sbb dah nak masuk bulan puasa..
so..untuk bulan ramadhan nie..yuk akan share resepi biskut yer..
yelar..yuk tahu mesti uols tengah cari resepi biskut yang senang dan sedap kan..
xpe..yuk faham..hihi..

ok..hari nie yuk nak share resepi semperit gebu..
semperit nie..yuk panggil semperit klasik..sbb semperit nie wujud dulu sebelum semperit susu..
walapun semperit klasik nie lain dari semperit susu,,tapi rasa masih lagi sedap..
semperit nie memang gebu..dan bila makan melt dalam mulut uols..huhu..sedapnyer kan,,

ok..yuk malas nak bebel panjang..yuk tahu yang uols x sabar nak salin resepi semperit gebu nie kan..
ok..sediakan pen dan kertas untuk cikedot resepi semperit gebu 

resepi semperit klasik gebu

bahan-bahan
  • 2 cawan tepung kastard
  • 1 cawan tepung gandum
  • 1 cawan tepung jagung
  • 1 cawan butter
  • 1/2 cawan susu pekat
  • sedikit pewarna kuning
  • sedikit esen vanilla
  • 2sb susu tepung(optional)
cara-cara untuk membuat semperit gebu
  1. kacau butter,susu,pewarna dan esen vanilla sehingga sebati
  2. masukkan tepung jagung,tepung gandum kedalam adunan butter dan kacau sehingga sebati
  3. masukkan sedikit demi sedikit tepung kastard sambil uli adunan.uli sehingga adunan lembut.jgn masukkan semua tepung kastard.berhenti bila doh lembut.
  4. masukkan doh kedalam acuan tart dan pipekan keatas dulang pembakr yang telah disapu dengan butter
  5. sapukan campuran telur kuning+ pewarna kuning keatas semperit anda
  6. bakar semperit pada suhu 160c selama 15 min atau sehingga biskut menjadi perang.
  7. ciap..lepas biskut sejuk..boleh lar makan.
resepi semperit gebu
contoh doh yang cantik..doh x melekat dekat tangan.doh x keras dan xlembut

resepi semperit gebu
sapu semperit dengan kuning telur..nak kasi cantik dan warna gold,,baru selera ckit nak makan kan,,hihi

resepi semperit gebu
ciap pun semperit kita nie...cantik kan...warna gold dia..


resepi & gambar kredit to: azlina ina fans


jom kita tengok video step by step resepi semperit gebu nie..




ingin buat bisnes bakeri dari rumah??

Mari Saya Tunjukkan Anda...
Bagaimana Saya Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah Dan Menjana Pendapatan Sampingan 3 - 4 Angka Sebulan!!

Cupcake, Muffin, Cheese Tart, Coklat Homemade, Kek Coklat, Kek Lapis, Kek Cheese, Fruit Tart, Roti Jala,  Kuih-muih dan pelbagai lagi produk bakeri sentiasa dicari-cari oleh orang ramai setiap hari.

Tidak kira sama ada untuk dimakan ketika minum petang, ataupun untuk majlis-majlis keraian seperti majlis harijadi, majlis pertunangan, perkahwinan, kenduri, majlis tahlil, rumah terbuka mahupun untuk majlis-majlis korporat seperti seminar, mesyuarat ataupun hari keluarga.

Boleh dikatakan, hampir setiap minggu akan ada sahaja majlis yang diadakan. Lebih-lebih lagi bila masuk musim perayaan (Tahun Baru Cina / Aidilfitri) dan musim cuti sekolah (Disember). Hampir setiap hari akan ada sahaja majlis rumah terbuka atau majlis perkahwinan diadakan! Kadang-kadang memang tak cukup tangan dan terpaksa tolak beberapa order dari pelanggan.

Mengapa Bisnes Bakeri Dari Rumah?

1.   Kos Pemulaan Yang Kecil
2.   Tidak Perlu Terlalu Menjual.
3.   Hanya Buat Berdasarkan Tempahan!
4.   Urusan Rumahtangga Masih Terjaga!

Memperkenalkan Ebook Panduan Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah


Sekarang! Anda sudah tidak perlu pening-pening kepada lagi!
Saya sudah sediakan info yang lengkap untuk membantu anda memulakan perniagaan bakeri dari rumah!
Semua info serta perkara yang anda perlu tahu untuk memulakan bisnes bakeri dari rumah, ada di dalam ebook ini.

Apakah Yang Terdapat Dalam Ebook Panduan Ini? 

BAB 1 : FORMULA 2M+2P
BAB 2 : DIMANA MAHU BELAJAR BAKERI?
BAB 3 : 4 LANGKAH MEMBUKA BISNES BAKERI!
BAB 4 : SENARAI PERALATAN DAN KOS!
BAB 5 : CARA MENGIRA & MENETAPKAN HARGA JUALAN!
BAB 6 : TEKNIK PROMOSI!
BAB 7 : 5 KESILAPAN BISNES BAKERI
BAB 8 : 9 CABARAN BISNES BAKERI & CARA MENANGANINYA
BAB 9 : BAGAIMANA MENJANA RM2,000 SEBULAN
BAB 10 : 10 TIPS EXTRA BISNES BAKERI

Berapakah Harga Ebook Ini?

Terus-terang saya katakan!  Nilai maklumat yang terkandung di dalam ebook ini adalah sangat bernilai dan tidak murah! Ianya adalah hasil daripada pengalaman sebenar saya menjalankan perniagaan bakeri dari rumah sejak 6 tahun yang lalu.

Dengan memiliki ebook ini, ianya akan dapat menjimatkan masa, tenaga serta wang anda untuk mencuba secara trial-and-error sewaktu ingin memulakan bisnes bakeri dari rumah ini!

Baiklah, tanpa melengahkan masa lagi, saya tawarkan ebook ini kepada anda dengan harga cuma RM30 sahaja!

Ya! Jangan terkejut... hanya sekadar RM30 sahaja!
Jika anda berminat untuk mendapatkan ebook ini! Boleh klik butang "DapatkanSekarang!dibawah!


Comments