Resepi Kek Buah Bakar Senang

resepi kek buah versi bakar yang senang dan simple

resepi-kek-buah-bakar-senang | www.resepisenang.com

ok..hari nie plak kita belajar buat kek buah..
sebelum nie admin dah ajar resepi kek buah versi kukus kan...
dah cuba ke???
klau blum cuba bleh tngok kat sini resepi kek buah madu

tapi...untuk resepi kek buah kali nie.lain sikit..sbb kita bakar.
resepi nie sesuai bagi anda yang pemalas..sebab versi bakar nie...senang ckit..
kalau nak compare dengan versi kukus..
klau kek buah yang versi kukus..anda kena kukus selalam 3 jam tau..

klau untuk resepi kek buah bakar nie...kejap je kena bakar..x sampai 1 jam pun..

anda peminat buah-buahan??jom cuba resepi yang berasaskan buah-buahan nie

resepi kek buah bakar

bahan-bahan untuk buat kek buah bakar

resepi-kek-buah-bakar-senang | www.resepisenang.com

  • 2 cawan buahan kering dah rendam dgn air suam dan tos
  • 200g butter atau 1 cawan
  • 1 cawan gula halus
  • 1 sudu kecil esen vanila
  • 4 biji telur gred A/5bijik gred B
  • 1 sudu kecil pes sunquick
  • 300g tepung self rising/ 3 cawan
  • 1sk soda bikarbonat
  • 3sb butter dicair kan

cara buat kek buah bakar


  1. Pukul butter dan gule serta esen vanila mix kembang.dah kembang masuk kan 1 sudu kecil pes sunquick
  2. masukkan satu persatu telur smpai habis mix sebati
  3. Ayakkan tepung tepung
  4.  ambik 1 senduk/50g gandum dan gaul bersama buah kering
  5. masukkan tepung sedikit-sedikit dalam adunan butter,gula dan telur tadi.then kacau gune senduk je
  6. selepas itu masukkan buahan kering td dan kacau sebati
  7.  kacau sebati dan masukkan 3 sudu besar butter cair.kacau sebati
  8. bakar kek buah pada suhu 170c antara 45 minit hingga 50 minit api atas bawah


resepi-kek-buah-bakar-senang | www.resepisenang.com
rupa kek buah selepas dibakar,...cantik kan..

resepi-kek-buah-bakar-senang | www.resepisenang.com
wow..gebu kan..walaupun bakar..kek buah nie still lagi moist..

resepi kredit to: azlina ina

info penting
Panduan Business Air Balang


ingin buat bisnes bakeri dari rumah??

Mari Saya Tunjukkan Anda...
Bagaimana Saya Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah Dan Menjana Pendapatan Sampingan 3 - 4 Angka Sebulan!!

Cupcake, Muffin, Cheese Tart, Coklat Homemade, Kek Coklat, Kek Lapis, Kek Cheese, Fruit Tart, Roti Jala,  Kuih-muih dan pelbagai lagi produk bakeri sentiasa dicari-cari oleh orang ramai setiap hari.

Tidak kira sama ada untuk dimakan ketika minum petang, ataupun untuk majlis-majlis keraian seperti majlis harijadi, majlis pertunangan, perkahwinan, kenduri, majlis tahlil, rumah terbuka mahupun untuk majlis-majlis korporat seperti seminar, mesyuarat ataupun hari keluarga.

Boleh dikatakan, hampir setiap minggu akan ada sahaja majlis yang diadakan. Lebih-lebih lagi bila masuk musim perayaan (Tahun Baru Cina / Aidilfitri) dan musim cuti sekolah (Disember). Hampir setiap hari akan ada sahaja majlis rumah terbuka atau majlis perkahwinan diadakan! Kadang-kadang memang tak cukup tangan dan terpaksa tolak beberapa order dari pelanggan.

Mengapa Bisnes Bakeri Dari Rumah?

1.   Kos Pemulaan Yang Kecil
2.   Tidak Perlu Terlalu Menjual.
3.   Hanya Buat Berdasarkan Tempahan!
4.   Urusan Rumahtangga Masih Terjaga!

Memperkenalkan Ebook Panduan Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah


Sekarang! Anda sudah tidak perlu pening-pening kepada lagi!
Saya sudah sediakan info yang lengkap untuk membantu anda memulakan perniagaan bakeri dari rumah!
Semua info serta perkara yang anda perlu tahu untuk memulakan bisnes bakeri dari rumah, ada di dalam ebook ini.

Apakah Yang Terdapat Dalam Ebook Panduan Ini? 

BAB 1 : FORMULA 2M+2P
BAB 2 : DIMANA MAHU BELAJAR BAKERI?
BAB 3 : 4 LANGKAH MEMBUKA BISNES BAKERI!
BAB 4 : SENARAI PERALATAN DAN KOS!
BAB 5 : CARA MENGIRA & MENETAPKAN HARGA JUALAN!
BAB 6 : TEKNIK PROMOSI!
BAB 7 : 5 KESILAPAN BISNES BAKERI
BAB 8 : 9 CABARAN BISNES BAKERI & CARA MENANGANINYA
BAB 9 : BAGAIMANA MENJANA RM2,000 SEBULAN
BAB 10 : 10 TIPS EXTRA BISNES BAKERI

Berapakah Harga Ebook Ini?

Terus-terang saya katakan!  Nilai maklumat yang terkandung di dalam ebook ini adalah sangat bernilai dan tidak murah! Ianya adalah hasil daripada pengalaman sebenar saya menjalankan perniagaan bakeri dari rumah sejak 6 tahun yang lalu.

Dengan memiliki ebook ini, ianya akan dapat menjimatkan masa, tenaga serta wang anda untuk mencuba secara trial-and-error sewaktu ingin memulakan bisnes bakeri dari rumah ini!

Baiklah, tanpa melengahkan masa lagi, saya tawarkan ebook ini kepada anda dengan harga cuma RM30 sahaja!

Ya! Jangan terkejut... hanya sekadar RM30 sahaja!
Jika anda berminat untuk mendapatkan ebook ini! Boleh klik butang "DapatkanSekarang!dibawah!


Comments