Resepi Kek Kelapa Kering

resepi kek kelapa kering gebu 

Resepi Kek Kelapa Kering

ok  hari nie yuk nak share resepi kek kelapa kering..
resepi nie senang je..dan yang paling penting gebu tau..
kek kelapa nie sedap klau makan panas2..makan bersama kopi plak..
huh..terangkat wei..

ok sedia kertas n pensil untuk salin resepi kek kelapa kering

resepi kek kelapa kering gebu

bahan-bahan

  • 250g margerin atau butter
  • 1 cawan gula perang
  • 1sb ovalate
  • 1 cawan kelapa parut kering(desiccated cocunut)
  • 3sb susu pekat
  • 4 biji telur ayam
ayakkan:
  • 2 cawan tepung gandum
  • 1sk baking powder

cara-cara

  1. campurkan bahan yang diayak dengan 1 cawan kelapa kering
  2. mix sehingga kembang butter,gula,ovallate.
  3. setelah bahan tadi kembang,masukkan 3sb susu pekat.mix sehingga sebati
  4. then masukkan telur ayam dan mix lagi
  5. lepas tu masukkan bahan2 yang telah diayak tadi sedikit demi sedikit
  6. kacau sehingga sebati dan masukan adunan kedala loyang yang telah dialas dengna baking paper
  7. bakar pada suhu 170c selama 45min sehingga 50min(api atas bawah)
  8. ok done..ciap boleh makan dengan kopi..

tips memasak kek kelapa:

  • resepi kek kelapa kering nie boleh digunakkan jugak untuk kukus..uols hanya perlu tambah 1sk soda bicarbonate ke dlam bahan2 yang diayak 
  • kelapa parut kering boleh je cari kat supermarket.klau xde jgn nangis sebab uols boleh buat sendiri kelapa parut kering tu.uols hanya perlu sangai kelapa parut seketika.jangan sangai sampai bertukar warna coklat plak..tu dah jadi kerisik..hihi..sangai just untuk kelapa parut tu jadi kering je,,,supaya kek x berat n bantat
  • klau nak tahu kek kelapa dah masak uols just cucuk dengan lidi kek tu je..klau lidi yang dicucuk tu keluar kering.so kek anda dah masak

Resepi Kek Kelapa Kering
bahan utama dalam resepi nie,kelapa kering..klau xde nie..x jadi lar kek kelapa kan..


Resepi Kek Kelapa Kering
pastikan loyang anda dilapik dengan baking paper ye..

Resepi Kek Kelapa Kering
kek kelapa yang bagus ialah kek yang gebu...ringan dan lembab..urr sedap nyer..

(resepi&gambar kredit to fb azlina ina fans)

info penting
Panduan Bisnes Bakeri Dari Rumah
Jana 5K Sebulan Dengan Business Ais krim
Panduan Business Air Balang


jom kita tengok video resepi step by step..cara-cara untuk membuat kek kelapa


ingin buat bisnes bakeri dari rumah??

Mari Saya Tunjukkan Anda...
Bagaimana Saya Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah Dan Menjana Pendapatan Sampingan 3 - 4 Angka Sebulan!!

Cupcake, Muffin, Cheese Tart, Coklat Homemade, Kek Coklat, Kek Lapis, Kek Cheese, Fruit Tart, Roti Jala,  Kuih-muih dan pelbagai lagi produk bakeri sentiasa dicari-cari oleh orang ramai setiap hari.

Tidak kira sama ada untuk dimakan ketika minum petang, ataupun untuk majlis-majlis keraian seperti majlis harijadi, majlis pertunangan, perkahwinan, kenduri, majlis tahlil, rumah terbuka mahupun untuk majlis-majlis korporat seperti seminar, mesyuarat ataupun hari keluarga.

Boleh dikatakan, hampir setiap minggu akan ada sahaja majlis yang diadakan. Lebih-lebih lagi bila masuk musim perayaan (Tahun Baru Cina / Aidilfitri) dan musim cuti sekolah (Disember). Hampir setiap hari akan ada sahaja majlis rumah terbuka atau majlis perkahwinan diadakan! Kadang-kadang memang tak cukup tangan dan terpaksa tolak beberapa order dari pelanggan.

Mengapa Bisnes Bakeri Dari Rumah?

1.   Kos Pemulaan Yang Kecil
2.   Tidak Perlu Terlalu Menjual.
3.   Hanya Buat Berdasarkan Tempahan!
4.   Urusan Rumahtangga Masih Terjaga!

Memperkenalkan Ebook Panduan Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah


Sekarang! Anda sudah tidak perlu pening-pening kepada lagi!
Saya sudah sediakan info yang lengkap untuk membantu anda memulakan perniagaan bakeri dari rumah!
Semua info serta perkara yang anda perlu tahu untuk memulakan bisnes bakeri dari rumah, ada di dalam ebook ini.

Apakah Yang Terdapat Dalam Ebook Panduan Ini? 

BAB 1 : FORMULA 2M+2P
BAB 2 : DIMANA MAHU BELAJAR BAKERI?
BAB 3 : 4 LANGKAH MEMBUKA BISNES BAKERI!
BAB 4 : SENARAI PERALATAN DAN KOS!
BAB 5 : CARA MENGIRA & MENETAPKAN HARGA JUALAN!
BAB 6 : TEKNIK PROMOSI!
BAB 7 : 5 KESILAPAN BISNES BAKERI
BAB 8 : 9 CABARAN BISNES BAKERI & CARA MENANGANINYA
BAB 9 : BAGAIMANA MENJANA RM2,000 SEBULAN
BAB 10 : 10 TIPS EXTRA BISNES BAKERI

Berapakah Harga Ebook Ini?

Terus-terang saya katakan!  Nilai maklumat yang terkandung di dalam ebook ini adalah sangat bernilai dan tidak murah! Ianya adalah hasil daripada pengalaman sebenar saya menjalankan perniagaan bakeri dari rumah sejak 6 tahun yang lalu.

Dengan memiliki ebook ini, ianya akan dapat menjimatkan masa, tenaga serta wang anda untuk mencuba secara trial-and-error sewaktu ingin memulakan bisnes bakeri dari rumah ini!

Baiklah, tanpa melengahkan masa lagi, saya tawarkan ebook ini kepada anda dengan harga cuma RM30 sahaja!

Ya! Jangan terkejut... hanya sekadar RM30 sahaja!
Jika anda berminat untuk mendapatkan ebook ini! Boleh klik butang "DapatkanSekarang!dibawah!


Comments