Resepi Biskut Jem Strawberry

biskut strawberry jam

Resepi Biskut Jem Strawberry

wah..puasa dah nak dekat..n x lama lagi dah nak raya..huhu..
kejap je masa berlalu..pejam celik...pejam celik dah dekat setahun...
bila sebut raya,,yuk mesti terigat kat biskut jem strawberry..
biskut biskut jem strawberry nie mmang lagend dan oldschool lar..

klau dulu,,time raya biskut biskut jem strawberry nie wajib ada kat rumah..
boleh katakan setiap rumah ada biskut nie..
tapi,,part yang paling tragis pasal biskut nie,,,
budak2 selalu makan jem strawberry je..tinggal biskut je dalam tu..
habis semua jem kena makan...huhu..
yuk dulu pun gtu gak,,,haha..
nak wat camen jem dia sedap..mesti tuan rumah mengamuk bila jem xde..haha..
bila ingat balik lawak lar plak..haha..kenangan betul..

[wajib cuba : resepi biskut nutella]

tapi sekarang biskut biskut jem strawberry nie semakin dilupakan..
yelar,,sekarang kan dah banyak biskut yang hipster huhu..
sbb tu lar yuk nak share resepi biskut jem strawberry supaya,,budak2 wicet tahu tentang bsiskut nie,,haha,,
klau x..biskut nie akan pupus cam dinosaur..hahahaah
cepat ambik pen dan kertas salin resepi biskut jem strawberry

resepi biskut Jem Strawberry

bahan-bahan
  • 125g butter
  • 2sb minyak sapi(optional)
  • 1/2 cawan gula halus
  • 1 biji kuning telur
  • 5 sb nestum yang dikisar
  • filling strawberry
ayakkan
  • 1 3/4 cawan tepung gandum
  • 1sb emplex
  • 1sb tepung jagung
  • 4sb tepung susu
  • 1/2 sk soda bikarbonat
  • 1/2 sk baking powder

cara-cara untuk membuat resepi biskut jem strawberry

  1. kacau sehingga kembang butter,minyak sapi dan gula
  2. then masukkan kuning telur
  3. masukan sedikit demi sedikit bahan yang diayak kedalam butter yang kembang
  4. then boleh lar terap ikut acuan yang kita suka
  5. pipekan filling strawberry keatas biskut yang kita terap tadi
  6. bakar pada suhu170c selama 20 min.api atas bawah
Resepi Biskut Jem Strawberry
terapkan doh mengikut acuan yang dikehendaki

Resepi Biskut Jem Strawberry
ciap...sedap...gebu je..sape lar yang gi gigit biskut tu,,,haha



resepi & gambar kredit to: azlina ina fans



info penting
Panduan Business Air Balang

jom kita tengok video resepi biskut jem strawberry.nie resepi step by step untuk uols..



ingin buat bisnes bakeri dari rumah??

Mari Saya Tunjukkan Anda...
Bagaimana Saya Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah Dan Menjana Pendapatan Sampingan 3 - 4 Angka Sebulan!!

Cupcake, Muffin, Cheese Tart, Coklat Homemade, Kek Coklat, Kek Lapis, Kek Cheese, Fruit Tart, Roti Jala,  Kuih-muih dan pelbagai lagi produk bakeri sentiasa dicari-cari oleh orang ramai setiap hari.

Tidak kira sama ada untuk dimakan ketika minum petang, ataupun untuk majlis-majlis keraian seperti majlis harijadi, majlis pertunangan, perkahwinan, kenduri, majlis tahlil, rumah terbuka mahupun untuk majlis-majlis korporat seperti seminar, mesyuarat ataupun hari keluarga.

Boleh dikatakan, hampir setiap minggu akan ada sahaja majlis yang diadakan. Lebih-lebih lagi bila masuk musim perayaan (Tahun Baru Cina / Aidilfitri) dan musim cuti sekolah (Disember). Hampir setiap hari akan ada sahaja majlis rumah terbuka atau majlis perkahwinan diadakan! Kadang-kadang memang tak cukup tangan dan terpaksa tolak beberapa order dari pelanggan.

Mengapa Bisnes Bakeri Dari Rumah?

1.   Kos Pemulaan Yang Kecil
2.   Tidak Perlu Terlalu Menjual.
3.   Hanya Buat Berdasarkan Tempahan!
4.   Urusan Rumahtangga Masih Terjaga!

Memperkenalkan Ebook Panduan Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah


Sekarang! Anda sudah tidak perlu pening-pening kepada lagi!
Saya sudah sediakan info yang lengkap untuk membantu anda memulakan perniagaan bakeri dari rumah!
Semua info serta perkara yang anda perlu tahu untuk memulakan bisnes bakeri dari rumah, ada di dalam ebook ini.

Apakah Yang Terdapat Dalam Ebook Panduan Ini? 

BAB 1 : FORMULA 2M+2P
BAB 2 : DIMANA MAHU BELAJAR BAKERI?
BAB 3 : 4 LANGKAH MEMBUKA BISNES BAKERI!
BAB 4 : SENARAI PERALATAN DAN KOS!
BAB 5 : CARA MENGIRA & MENETAPKAN HARGA JUALAN!
BAB 6 : TEKNIK PROMOSI!
BAB 7 : 5 KESILAPAN BISNES BAKERI
BAB 8 : 9 CABARAN BISNES BAKERI & CARA MENANGANINYA
BAB 9 : BAGAIMANA MENJANA RM2,000 SEBULAN
BAB 10 : 10 TIPS EXTRA BISNES BAKERI

Berapakah Harga Ebook Ini?

Terus-terang saya katakan!  Nilai maklumat yang terkandung di dalam ebook ini adalah sangat bernilai dan tidak murah! Ianya adalah hasil daripada pengalaman sebenar saya menjalankan perniagaan bakeri dari rumah sejak 6 tahun yang lalu.

Dengan memiliki ebook ini, ianya akan dapat menjimatkan masa, tenaga serta wang anda untuk mencuba secara trial-and-error sewaktu ingin memulakan bisnes bakeri dari rumah ini!

Baiklah, tanpa melengahkan masa lagi, saya tawarkan ebook ini kepada anda dengan harga cuma RM30 sahaja!

Ya! Jangan terkejut... hanya sekadar RM30 sahaja!
Jika anda berminat untuk mendapatkan ebook ini! Boleh klik butang "DapatkanSekarang!dibawah!



Comments

Post a Comment