Resepi Kek Milo Kukus (3 Bahan Je)

resepi kek milo viral

Resepi Kek Milo Kukus 3 bahan

hari tu kan viral dengan kopi dalgona..
sape yang x cuba lagi boleh try resepi kopi dalgona..sedap..
sbb viral sangat hari tu..siap ada kek dalgona lagi tau..haha.

then lepas tu..viral plak kek milo kukus..
kenapa viral? sbb resepi kek milo kukus nie guna 3 bahan je tau..
so memang senang klau anda nak buat kek milo nie..

yang paling penting..rasa dia memang sedap lar..
klau anda tidak suka kopi..anda boleh cuba kek milo nie..
yang suka kopi boleh cuba resepi kek dalgona..

kepada peminat milo kat luar sana..anda juga boleh cuba resepi berasaskan milo nie.
memang sedap dan x rugi klau anda cuba

tanpa membuang masa jom kita belajar buat kek milo kukus

bahan-bahan unutk buat kek milo kukus

bahan untuk  buat Kek Milo Kukus

  • 2 cawan milo
  • 4 biji telur
  • 2 sudu besar susu pekat

cara buat milo kukus viral

cara buat kek milo

  1. blender semua bahan dan kukus selama 1 jam..

tips untuk buat kek milo kukus

kek milo yang moist dan gebu

  • balut tudung pengukus dengan kain ye.sebab kita x nak air menitis ke atas kek.klau air menitis ke atas kek,nanti kek anda akan menjadi bantat..x lawa ..huhu
pic & resepi kredit to: noriza awang hamat

senang je nak buat kek nie kan..blender je semua bahan..
klau anda suka dengan resepi yang simple camnie..
anda mesti juga suka dengan resepi kek span gebu

resepi kek span nie pun guna blender je tau..n memang gebu walaupun tanpa ovallete..
jgn lupa cuba tau..

just nak share..klau anda nak cuba bisnes bakeri dari rumah.
murah je panduan bakeri nie..dalam rm30 je..

Comments