Resepi Kek Batik Milo

resepi kek batik milo tanpa telur

Resepi Kek Batik Milo|www.resepisenang.com



Ok hari nie kita belajar buat salah satu kek favorite admin iaitu kek batik milo.
Nak buat kek batik milo nie senang je..sambil penjam mata pun boleh buat..
Budak2 pun boleh buat kek batik tau..

Resepi kek batik ada dua jenis kan..ada resepi kek batik yang guna telur ada jugak resepi yang tak guna telur..

Untuk resepi kek batik milo nie..uols x yah guna telur..senang kan..dah nama website resepi senang..konfirm2 lar resepi kat sini senang2..hihi

Lagipun jimat sikit kos..klau x guna telur.telur mahal jugak sekarang nie..walupun resepi tanpa telur..rasa dia tetap sedap dan mengancam.

Anda peminat milo @ coklat??hah…nie admin listkan resepi yang mengunakkan milo @ coklat.nanti boleh lar cuba ye..

Resepi kek batik milo

Bahan-bahan untuk membuat kek batik

  • 500g butter
  • 500g biskut marie
  • Milo 400g
  • 1 tin susu pekat
  • 1 sudu besar esen vanilla
  • 4 sudu besar serbuk koko


Cara buat kek batik milo

  1. patahkan 500g biskut marie
  2. Cairkan 500g mentega
  3. Masukkan 1 tin susu pekat dan 1 sudu besar esen vanilla kedalam mentega cair
  4. Masukkan plak Milo 400g
  5. Dan Tambah 4 sudu besar serbuk koko
  6. Kacau sehingga bahan2 sebati.
  7. Tuang biskut dan kacau sebati
  8. Lapik loyang 10 inci dengan plastik.
  9. Tuang semua campuran biskut marie ke dalam loyang.
  10. Padatkan dan ratakan. Simpan 4,5 jam dalam peti.siap

video resepi kek batik milo(step by step)


untuk pelbagai video resepi step by step boleh tengok dekat youtube channel resepi senang


Resepi Kek Batik Milo|www.resepisenang.com
patahkan biskut marie

Resepi Kek Batik Milo|www.resepisenang.com
kacau campuran milo supaya sebati dan tidak berketul

Resepi Kek Batik Milo|www.resepisenang.com
masukkan biskut marie dan gaul sebati

Resepi Kek Batik Milo|www.resepisenang.com
masukkan dalam loyang dan mapatkan.simpan dalam peti sebelum potong

  

resepi dan pic kredit to:mariya abdul rashid


Comments