Resepi Tart Nenas Gebu

resepi tart nenas sedap dan mudah

Resepi Tart Nenas Gebu

bulan puasa dah nak dekat kan...
so..musim untuk membuat biskut pun datang lar...hahah..
time nie...kedai bakery memang meriah...ramai je orang datang membeli..

ok..hari nie yuk nak share resepi tart nenas..
resepi tart nenas nie..memang sedap lar..gebu dan ringan je..
klau makan memang melt kat dalam mulut tau..
resepi tart nie..yuk dah cuba dan ciap buat niaga lagi tahun lepas..hihi..
banyak balang jgak habis...dah mmang sedap kan..hahaha..

resepi nie yuk ambik daripada azlina ina...
tq cikgu...sbb dgn resepi cikgu yuk dah boleh buat bisnes biskut..
ok..jom kita tengok resepi tart nenas gebu

resepi tart nenas gebu

bahan-bahan
  • 3 1/4 cawan tepung gandum
  • 2sb tepung jagung
  • 2sb tepung kastard
  • 3sb susu pekat
  • 2sb minyak sapi
  • 1 biji kuning telur
  • sedikit esen vanila
  • sedikit pewarna kuning
  • jem nenas

cara-cara untuk membuat tart nenas gebu

  1. kacau hingga sebati butter,minyak sapi,susu,kuning telur,pewarna dan esen vanila
  2. masukkan 3 cawan tepung gandum, tepung jagung dan tepung kastard.kacau sehingga sebati
  3. masukkan baki 1/4 tepung gandum kedalam adunan.
  4. uli sampai menjadi doh
  5. masukkan doh kedalam acuan tart anda
  6. letakkan jem nenas ke atas tart dan gulungkan
  7. susunkan tart ke atas dulang pembakar yang telah disapu dengan butter
  8. sapukan kuning telur + pewarna kuning keatas tart anda
  9. bakar tart pada suhu 160c selama 25 min.api atas bawah
  10. ok ciap..boleh ngam..urm..gebu nyer..haha..
Resepi Tart Nenas Gebu
sapukan tart dengan campuran pewarna kuning dengan kinung telur untuk mencatikkan tart anda.nnti tart akan jadi warna gold gtu..hahaha.

Resepi Tart Nenas Gebu
ok..tart yang ciap dibakar..

Resepi Tart Nenas Gebu
ok rasa ckit...ya allah gebu nyer tart nie..hihi..x caye..tngok gambar tu..



resepi & gambar kredit to: azlina ina fans

info penting
Panduan Business Air Balang

jom kita tengok video resepi step by step tart nenas gebu



ingin buat bisnes bakeri dari rumah??

Mari Saya Tunjukkan Anda...
Bagaimana Saya Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah Dan Menjana Pendapatan Sampingan 3 - 4 Angka Sebulan!!

Cupcake, Muffin, Cheese Tart, Coklat Homemade, Kek Coklat, Kek Lapis, Kek Cheese, Fruit Tart, Roti Jala,  Kuih-muih dan pelbagai lagi produk bakeri sentiasa dicari-cari oleh orang ramai setiap hari.

Tidak kira sama ada untuk dimakan ketika minum petang, ataupun untuk majlis-majlis keraian seperti majlis harijadi, majlis pertunangan, perkahwinan, kenduri, majlis tahlil, rumah terbuka mahupun untuk majlis-majlis korporat seperti seminar, mesyuarat ataupun hari keluarga.

Boleh dikatakan, hampir setiap minggu akan ada sahaja majlis yang diadakan. Lebih-lebih lagi bila masuk musim perayaan (Tahun Baru Cina / Aidilfitri) dan musim cuti sekolah (Disember). Hampir setiap hari akan ada sahaja majlis rumah terbuka atau majlis perkahwinan diadakan! Kadang-kadang memang tak cukup tangan dan terpaksa tolak beberapa order dari pelanggan.

Mengapa Bisnes Bakeri Dari Rumah?

1.   Kos Pemulaan Yang Kecil
2.   Tidak Perlu Terlalu Menjual.
3.   Hanya Buat Berdasarkan Tempahan!
4.   Urusan Rumahtangga Masih Terjaga!

Memperkenalkan Ebook Panduan Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah


Sekarang! Anda sudah tidak perlu pening-pening kepada lagi!
Saya sudah sediakan info yang lengkap untuk membantu anda memulakan perniagaan bakeri dari rumah!
Semua info serta perkara yang anda perlu tahu untuk memulakan bisnes bakeri dari rumah, ada di dalam ebook ini.

Apakah Yang Terdapat Dalam Ebook Panduan Ini? 

BAB 1 : FORMULA 2M+2P
BAB 2 : DIMANA MAHU BELAJAR BAKERI?
BAB 3 : 4 LANGKAH MEMBUKA BISNES BAKERI!
BAB 4 : SENARAI PERALATAN DAN KOS!
BAB 5 : CARA MENGIRA & MENETAPKAN HARGA JUALAN!
BAB 6 : TEKNIK PROMOSI!
BAB 7 : 5 KESILAPAN BISNES BAKERI
BAB 8 : 9 CABARAN BISNES BAKERI & CARA MENANGANINYA
BAB 9 : BAGAIMANA MENJANA RM2,000 SEBULAN
BAB 10 : 10 TIPS EXTRA BISNES BAKERI

Berapakah Harga Ebook Ini?

Terus-terang saya katakan!  Nilai maklumat yang terkandung di dalam ebook ini adalah sangat bernilai dan tidak murah! Ianya adalah hasil daripada pengalaman sebenar saya menjalankan perniagaan bakeri dari rumah sejak 6 tahun yang lalu.

Dengan memiliki ebook ini, ianya akan dapat menjimatkan masa, tenaga serta wang anda untuk mencuba secara trial-and-error sewaktu ingin memulakan bisnes bakeri dari rumah ini!

Baiklah, tanpa melengahkan masa lagi, saya tawarkan ebook ini kepada anda dengan harga cuma RM30 sahaja!

Ya! Jangan terkejut... hanya sekadar RM30 sahaja!
Jika anda berminat untuk mendapatkan ebook ini! Boleh klik butang "DapatkanSekarang!dibawah!


Comments

  1. Nampak menarik..boleh cuba resepi ni.. jmput singgah blog saya ea. Dirawanhartawan.blogsport.com

    ReplyDelete
  2. kena cuba norsadira..sedap..hihi,,btw dah melawat blog awk..

    ReplyDelete

Post a Comment