Resepi Tart Nenas Cheese Azlina Ina

 Resepi tart nenas cheese hangit azlina ina

Resepi Tart Nenas Cheese Azlina Ina


hai uols..sihat ke?sebelum nie yuk dah share resepi tart nenas gebu dan resepi tart nenas azlina ina kan..
dah cuba ke??dah cuba...bagus..sedap kan..

so kali nie yuk nak share resepi tart nenas cheese azlina ina yang viral...
azlina ina bagitau..tart nenas cheese hangit dia nie dapat untung bersih 270k tau..
banyak giler..

so klau uols nak ambik resepi nie untuk buat jualan pada bulan ramadhan dan hari raya boleh sngat lar.

nak buat biskut untuk raya??boleh cuba resepi nie

bahan-bahan tart nenas cheese viral

  • butter 500g kene bia kan suhu bilik baru senang nak uli
  • esen vanilla 1sudu kecil
  • 150g cream cheese tatura
  • pewarna kuning 1sudu kecil
  • minyak sapi 2sudu besar
  • telur kuning 2biji
  • gula 1/2 cawan
  • susu tin 1/4 cawan
  • tepung susu 1/2 cawan
  • tepung jagung 1/2 cawan
  • tepung custard 1/4 cawan
  • tepung gandum tambah sket2 sampai jd doh,tgk keselesaan korg.jd azlina ina xbg accurate sukatan sbb azlina ina .tuang dr plastik je sikit2 sambil uli.tuang tu mmg xtuang semua sket2 sampai rasa selesa di tgn dan jd doh cantik

cara-cara buat tart nenas cheese 

Resepi Tart Nenas Cheese Azlina Ina


  • satukan butter + gula + susu pekat + pwarna + minyak sapi + esen  vanilla & telur.kacau sehingga sebati
  • masukkan cheese dan kacau lagi
  • masukkan plak tepung susu + tepung jagung + tepung kastard.kacau sehingga sebati
  • masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit.masukka tepung gandum sehingga doh menjadi cantik dan mudah untuk dibentuk
  • gulungkan tart anda
Resepi Tart Nenas Cheese Azlina Ina

  • taburkan cheddar cheese yang telah disagat atas tart anda dan sapu telur kuning yg telah dicampur dgn sedikit susu segar
Resepi Tart Nenas Cheese Azlina Ina

  • bakar tart nenas pada suhu 170 selama 25-30 min

Tips untuk buat tart nenas cheese

  • pastikan cheddar cheese baru keluar dari peti ais baru disagat@diparut.baru cheese yang nak tabur atas nenas tu cantik kejadian dia
  • Jem die azlina ina guna jenama you yie atau Ada premium AA sahaja.nak guna jenama lain boleh je..tapi kurang sedap lar
  • nak tahu tart nenas dah masak?check bawah tart.klau dah licin dan brown masak lar.
  • nie lar acuan tart nenas yang azlina ina selalu guna
Resepi Tart Nenas Cheese Azlina Ina


gambar dan resepi kredit to : azlina ina

Comments

  1. While the concept instantly proved it Heated Weighted Blankets may save prices, it was so totally different that it was very slow to catch on with manufacturers. The manufacturing trade can be very rewarding, and CNC is a type of|a sort of} areas where find a way to|you probably can} by no means be taught everything. For a deep comparison of CNC Routers vs Mills, see our stand alone article. It will give you you with|provides you with} an thought which manufacturing course of will higher suite your needs. The taper attachments obtainable lots of} manual lathes aren't unlike to|not like} the hydraulic tracer functionality, it’s simply that the tracer is able to more elaborate templates than easy tapers.

    ReplyDelete

Post a Comment