Resepi Biskut Nutella

resepi nutella cookies yang senang

Resepi Biskut Nutella

sekarang  nie kan nutella dah menjadi salah satu bahan utama dalam kek.tart dan cookies..
dah bnyak kek nutella lar..tart topping nutella lar..cupcake nutella lar..
so arie nie yuk pun nak share resepi yang mengunakkan nutella
resepi nie uols xde jmpa kat mane2 tau..sbb resepi nie hasil ciptaan khas cikgu atau  mentor yuk iaitu Azlina Ina..so sangat rugi klau uols x cuba resepi yang senang nie..

klau ulols buat resepi nie konfirm husband akan lebih sayang kat uols...hihi..
anak2 pun x pandang dah chipsmore..hahah

ok jom kita tengok resepi biskut nutella nie

resepi nutella cookies

bahan-bahan

  • 10 keping biskut marrie(ditumbuk hancur)
  • 250g butter
  • 1/2 cawan gula perang
  • 3/4 cawan gula pasir halus
  • 3sb nutella
  • 3sb minyak
  • 1 cawan badam(disangai)
  • sedikit esen vanilla
ayakkan:
  • 2 cawan setengah tepung gandum
  • 2sb serbuk koko
  • 4sb tepung jagung
  • 1sk baking powder
  • 1/2 soda bikarbonat
  • 1sb emplex@ tepung beras

cara-cara

  1. pukul butter,gula,gula perang dan sedikit esen vanilla.then masukkan 3sb nutella.kacau rata
  2. masukkan plak 3sb minyak dan kacau lagi
  3. satukan bahan yang diayak dengan biskut marrie dan kacau sebati dengan bahan yang kita pukul tadi
  4. selepas itu masukkan 1 cawan badan(disangai) dan kacau rata
  5. masukkan adunan tadi kedalam chiller selama 30 min
  6. keluarkan dari chiller dan biarkan seketika,lepas tu masukkan adunan kedalam piping bag
  7. pipekan adunan keatas baking tray yang dilapik baking paper(wajib lapik ye)
  8. bakar biskut pada suhu 170c selama 20-30 min.
  9. then ciap..boleh lar makan
Resepi Biskut Nutella
tutup adunan ngan plastik dan masukkan kedalam chiller selama 30 min

Resepi Biskut Nutella
pipekan adunan keatas baling tray.wajib lapik tau...klau xde baking paper..lapik ngan kertas A4 pun jadi lar..

Resepi Biskut Nutella
ciap..sedap nyer..


(resepi&gambar kredit to fb azlina ina fans)

info penting
Panduan Bisnes Bakeri Dari Rumah
Jana 5K Sebulan Dengan Business Ais krim
Panduan Business Air Balang

jom kita tengok video step by step untuk buat biskut nutella nie..tngok tau..penat yuk wat video nie..hihi..klau tngok video nie lagi cpt ckit nak  faham..


ingin buat bisnes bakeri dari rumah??

Mari Saya Tunjukkan Anda...
Bagaimana Saya Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah Dan Menjana Pendapatan Sampingan 3 - 4 Angka Sebulan!!

Cupcake, Muffin, Cheese Tart, Coklat Homemade, Kek Coklat, Kek Lapis, Kek Cheese, Fruit Tart, Roti Jala,  Kuih-muih dan pelbagai lagi produk bakeri sentiasa dicari-cari oleh orang ramai setiap hari.

Tidak kira sama ada untuk dimakan ketika minum petang, ataupun untuk majlis-majlis keraian seperti majlis harijadi, majlis pertunangan, perkahwinan, kenduri, majlis tahlil, rumah terbuka mahupun untuk majlis-majlis korporat seperti seminar, mesyuarat ataupun hari keluarga.

Boleh dikatakan, hampir setiap minggu akan ada sahaja majlis yang diadakan. Lebih-lebih lagi bila masuk musim perayaan (Tahun Baru Cina / Aidilfitri) dan musim cuti sekolah (Disember). Hampir setiap hari akan ada sahaja majlis rumah terbuka atau majlis perkahwinan diadakan! Kadang-kadang memang tak cukup tangan dan terpaksa tolak beberapa order dari pelanggan.

Mengapa Bisnes Bakeri Dari Rumah?

1.   Kos Pemulaan Yang Kecil
2.   Tidak Perlu Terlalu Menjual.
3.   Hanya Buat Berdasarkan Tempahan!
4.   Urusan Rumahtangga Masih Terjaga!

Memperkenalkan Ebook Panduan Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah


Sekarang! Anda sudah tidak perlu pening-pening kepada lagi!
Saya sudah sediakan info yang lengkap untuk membantu anda memulakan perniagaan bakeri dari rumah!
Semua info serta perkara yang anda perlu tahu untuk memulakan bisnes bakeri dari rumah, ada di dalam ebook ini.

Apakah Yang Terdapat Dalam Ebook Panduan Ini? 

BAB 1 : FORMULA 2M+2P
BAB 2 : DIMANA MAHU BELAJAR BAKERI?
BAB 3 : 4 LANGKAH MEMBUKA BISNES BAKERI!
BAB 4 : SENARAI PERALATAN DAN KOS!
BAB 5 : CARA MENGIRA & MENETAPKAN HARGA JUALAN!
BAB 6 : TEKNIK PROMOSI!
BAB 7 : 5 KESILAPAN BISNES BAKERI
BAB 8 : 9 CABARAN BISNES BAKERI & CARA MENANGANINYA
BAB 9 : BAGAIMANA MENJANA RM2,000 SEBULAN
BAB 10 : 10 TIPS EXTRA BISNES BAKERI

Berapakah Harga Ebook Ini?

Terus-terang saya katakan!  Nilai maklumat yang terkandung di dalam ebook ini adalah sangat bernilai dan tidak murah! Ianya adalah hasil daripada pengalaman sebenar saya menjalankan perniagaan bakeri dari rumah sejak 6 tahun yang lalu.

Dengan memiliki ebook ini, ianya akan dapat menjimatkan masa, tenaga serta wang anda untuk mencuba secara trial-and-error sewaktu ingin memulakan bisnes bakeri dari rumah ini!

Baiklah, tanpa melengahkan masa lagi, saya tawarkan ebook ini kepada anda dengan harga cuma RM30 sahaja!

Ya! Jangan terkejut... hanya sekadar RM30 sahaja!
Jika anda berminat untuk mendapatkan ebook ini! Boleh klik butang "DapatkanSekarang!dibawah!



Comments