resepi cheesekut coklat

cheesekut coklat sedap dan simple

resepi cheesekut coklat


(pic kredit to fb azlina ina fans)

k,,hari nie yuk nak ajar..resepi yang sangat simple..
walaupun simple...ia sangat sedap..
yang best nyer resepi cheesekut coklat nie xyah bakar tau,,
uols hnya perlukan peti sejuk je..
so resepi nie sgt sesuai bagi mereka yang xde oven atau pembakar kek kat umah,,
ok  jom kita tengok resepi cheesekut coklat.

resepi cheesekut coklat (sumber:fb azlina ina fans)


bahan-bahan

resepi cheesekut coklat


(pic kredit to fb azlina ina fans)
  • whipping cream uht dairy
  • 250g coklat masakan
  • 1/4 susu pekat
  • biskut marrie
  • 125g cream cheese
  • 1/2 butter
  • serbuk milo

cara-cara

  1. masakkan  250g coklat masakan+ 1 cawan whipping cream uht dairy +  2 sb butter.kacau sehingga sebati dan biarkan 5-6 jam.
  2. blenderkan 125g cream chesse + 1/4 cawan susu pekat + 2sb whipping cream
  3. hancurkan 20 keping biskut marrie dan bahagikan kepada 2 bahagian
  4. cairkan 1/2 ketul butter 
  5. campurkan butter yang dicairkan dengan 1 bahagian biskut marrie yang dihancurkan.bila serbuk biskut marrie boleh dikepal bermakna butter sudah cukup.jangan tuang semua butter
  6. buat base pada bekas anda menggunakkan biskut marrie tadi dan biarkan dalam peti sejuk 5 min
  7. 1 bahagian biskut marrie lagi kita campurkan dengan serbuk milo
  8. lepas tu kita lapisakn base biskut marrie dengan coklat yang kita masak tadi.ratakan coklat tersebut
  9. taburkan serbuk milo yang dicampurkan dengan biskut marrie ke atas lapisan coklat
  10. pipe kan cream cheese yang kita blender tadi ke atas serbuk milo+biskut marrie
  11. ulang balik steep 6,8,9 dan 10.lapisan ikut suka anda,lagi banyak lagi sedap.
  12. hiaskan ikut suka anda
  13. sejukkan 2 jam dlm peti sejuk.

resepi cheesekut coklat

(pic kredit to fb azlina ina fans)
ingat..base biskut marrie pastu coklat...serbuk milo+biskut marrie..cream cheese.


resepi cheesekut coklat

(pic kredit to fb azlina ina fans)
akhir sekali tabur biskut marrie + serbuk milo.then hiaskan ikut kreativiti anda


resepi cheesekut coklat

(pic kredit to fb azlina ina fans)
lpas 2 jam letak dalam chiller..boleh lar makan,,huhu..


info penting

jom kita tengok video step by step untuk buat cheesekut coklat nie..



ingin buat bisnes bakeri dari rumah??

Mari Saya Tunjukkan Anda...
Bagaimana Saya Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah Dan Menjana Pendapatan Sampingan 3 - 4 Angka Sebulan!!

Cupcake, Muffin, Cheese Tart, Coklat Homemade, Kek Coklat, Kek Lapis, Kek Cheese, Fruit Tart, Roti Jala,  Kuih-muih dan pelbagai lagi produk bakeri sentiasa dicari-cari oleh orang ramai setiap hari.

Tidak kira sama ada untuk dimakan ketika minum petang, ataupun untuk majlis-majlis keraian seperti majlis harijadi, majlis pertunangan, perkahwinan, kenduri, majlis tahlil, rumah terbuka mahupun untuk majlis-majlis korporat seperti seminar, mesyuarat ataupun hari keluarga.

Boleh dikatakan, hampir setiap minggu akan ada sahaja majlis yang diadakan. Lebih-lebih lagi bila masuk musim perayaan (Tahun Baru Cina / Aidilfitri) dan musim cuti sekolah (Disember). Hampir setiap hari akan ada sahaja majlis rumah terbuka atau majlis perkahwinan diadakan! Kadang-kadang memang tak cukup tangan dan terpaksa tolak beberapa order dari pelanggan.

Mengapa Bisnes Bakeri Dari Rumah?

1.   Kos Pemulaan Yang Kecil
2.   Tidak Perlu Terlalu Menjual.
3.   Hanya Buat Berdasarkan Tempahan!
4.   Urusan Rumahtangga Masih Terjaga!

Memperkenalkan Ebook Panduan Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah


Sekarang! Anda sudah tidak perlu pening-pening kepada lagi!
Saya sudah sediakan info yang lengkap untuk membantu anda memulakan perniagaan bakeri dari rumah!
Semua info serta perkara yang anda perlu tahu untuk memulakan bisnes bakeri dari rumah, ada di dalam ebook ini.

Apakah Yang Terdapat Dalam Ebook Panduan Ini? 

BAB 1 : FORMULA 2M+2P
BAB 2 : DIMANA MAHU BELAJAR BAKERI?
BAB 3 : 4 LANGKAH MEMBUKA BISNES BAKERI!
BAB 4 : SENARAI PERALATAN DAN KOS!
BAB 5 : CARA MENGIRA & MENETAPKAN HARGA JUALAN!
BAB 6 : TEKNIK PROMOSI!
BAB 7 : 5 KESILAPAN BISNES BAKERI
BAB 8 : 9 CABARAN BISNES BAKERI & CARA MENANGANINYA
BAB 9 : BAGAIMANA MENJANA RM2,000 SEBULAN
BAB 10 : 10 TIPS EXTRA BISNES BAKERI

Berapakah Harga Ebook Ini?

Terus-terang saya katakan!  Nilai maklumat yang terkandung di dalam ebook ini adalah sangat bernilai dan tidak murah! Ianya adalah hasil daripada pengalaman sebenar saya menjalankan perniagaan bakeri dari rumah sejak 6 tahun yang lalu.

Dengan memiliki ebook ini, ianya akan dapat menjimatkan masa, tenaga serta wang anda untuk mencuba secara trial-and-error sewaktu ingin memulakan bisnes bakeri dari rumah ini!

Baiklah, tanpa melengahkan masa lagi, saya tawarkan ebook ini kepada anda dengan harga cuma RM30 sahaja!

Ya! Jangan terkejut... hanya sekadar RM30 sahaja!
Jika anda berminat untuk mendapatkan ebook ini! Boleh klik butang "DapatkanSekarang!dibawah!


Comments