Resepi Kek Butter Pelangi

resepi kek mentega pelangi yang sedap dan simple

Resepi Kek Butter Pelangi,resepi,resepi senang,resepi kek butter
(pic kredit to fb azlina ina fans)

ok...semua dah sedia ke untuk belajar resepi baru??
ok hari nie kita belajar buat kek butter pelangi
kek butter nie lain dari yang lain tau..sbb ia ada bahan rahsia
jadi kek butter nie mmang sedap n moist.
kos untuk buat dia pun rendah je..sesuai bg mereka yang nak buat business..

ok dah sediakan pen dan kertas untuk salin resepi kek butter pelangi

resepi kek mentega pelangi

BAHAN-BAHAN

Resepi Kek Butter Pelangi,resepi,resepi senang,resepi kek butter
(pic kredit to fb azlina ina fans)

  • 1 1/2 cawam tepung gandum + 1 sk baking powder(ayak)
  • 3 biji telur
  • 1/2 cawan marjerin@butter
  • 3/4 cawan gula pasir
  • 50g serbuk santan(nie lar bahan rahsia)
  • sedikit esen vanilla
  • perwarna kesukaan
  • almond flakes (topping)

CARA-CARA

  1. pukul butter+gula+ esen vanilla sehingga ia kembang
  2. then masukkan telur satu persatu dan mix hingga sebati
  3. masukkan  bahan rahsia kita iaitu 50g serbuk santan dan mix sampai sebati
  4. selepas tu masukkan tepung gandum yang diayak bersama baking powder.masukkan sedikit demi sedikit dan mix sehingga sebati
  5. bahagikan adunan kepada 4 warna yang berbeza
  6. masukkan adunan kedalam bekas pembakar.selang selikan warna ye
  7. taburkan badam sebagai topping.
  8. panaskan oven pada suhu 180c selama 5 min .selepas tu turunkan suhu kepada 170c dan bakar kek anda selama 25-30 min bergantung kepada oven anda.api atas bawah
jom kita tengok hasil daripada resepi nie..rugi tau klau x mencuba..

Resepi Kek Butter Pelangi,resepi,resepi senang,resepi kek butter
(pic kredit to fb azlina ina fans)
sebelum bakar taburkan almond flake ke atas adunan kek tadi.almond nie akan memberikan teksture ragup dan aroma alamond membuatkan kek menjadi lagi sedap..


Resepi Kek Butter Pelangi,resepi,resepi senang,resepi kek butter
(pic kredit to fb azlina ina fans)
selepas dibakar..wow cantik kan kek nie..belum potong dah nampak kegebuaan kek nie


Resepi Kek Butter Pelangi,resepi,resepi senang,resepi kek butter
(pic kredit to fb azlina ina fans)
selepas dibedah siasat..uols tengok sendiri lar kegebuaan kek nie..

info penting

jom kita tengok video step by step resepi kek butter pelangi.lagi mudah untuk anda follow


ok..selamat mencuba..


ingin buat bisnes bakeri dari rumah??

Mari Saya Tunjukkan Anda...
Bagaimana Saya Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah Dan Menjana Pendapatan Sampingan 3 - 4 Angka Sebulan!!

Cupcake, Muffin, Cheese Tart, Coklat Homemade, Kek Coklat, Kek Lapis, Kek Cheese, Fruit Tart, Roti Jala,  Kuih-muih dan pelbagai lagi produk bakeri sentiasa dicari-cari oleh orang ramai setiap hari.

Tidak kira sama ada untuk dimakan ketika minum petang, ataupun untuk majlis-majlis keraian seperti majlis harijadi, majlis pertunangan, perkahwinan, kenduri, majlis tahlil, rumah terbuka mahupun untuk majlis-majlis korporat seperti seminar, mesyuarat ataupun hari keluarga.

Boleh dikatakan, hampir setiap minggu akan ada sahaja majlis yang diadakan. Lebih-lebih lagi bila masuk musim perayaan (Tahun Baru Cina / Aidilfitri) dan musim cuti sekolah (Disember). Hampir setiap hari akan ada sahaja majlis rumah terbuka atau majlis perkahwinan diadakan! Kadang-kadang memang tak cukup tangan dan terpaksa tolak beberapa order dari pelanggan.

Mengapa Bisnes Bakeri Dari Rumah?

1.   Kos Pemulaan Yang Kecil
2.   Tidak Perlu Terlalu Menjual.
3.   Hanya Buat Berdasarkan Tempahan!
4.   Urusan Rumahtangga Masih Terjaga!

Memperkenalkan Ebook Panduan Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah


Sekarang! Anda sudah tidak perlu pening-pening kepada lagi!
Saya sudah sediakan info yang lengkap untuk membantu anda memulakan perniagaan bakeri dari rumah!
Semua info serta perkara yang anda perlu tahu untuk memulakan bisnes bakeri dari rumah, ada di dalam ebook ini.

Apakah Yang Terdapat Dalam Ebook Panduan Ini? 

BAB 1 : FORMULA 2M+2P
BAB 2 : DIMANA MAHU BELAJAR BAKERI?
BAB 3 : 4 LANGKAH MEMBUKA BISNES BAKERI!
BAB 4 : SENARAI PERALATAN DAN KOS!
BAB 5 : CARA MENGIRA & MENETAPKAN HARGA JUALAN!
BAB 6 : TEKNIK PROMOSI!
BAB 7 : 5 KESILAPAN BISNES BAKERI
BAB 8 : 9 CABARAN BISNES BAKERI & CARA MENANGANINYA
BAB 9 : BAGAIMANA MENJANA RM2,000 SEBULAN
BAB 10 : 10 TIPS EXTRA BISNES BAKERI

Berapakah Harga Ebook Ini?

Terus-terang saya katakan!  Nilai maklumat yang terkandung di dalam ebook ini adalah sangat bernilai dan tidak murah! Ianya adalah hasil daripada pengalaman sebenar saya menjalankan perniagaan bakeri dari rumah sejak 6 tahun yang lalu.

Dengan memiliki ebook ini, ianya akan dapat menjimatkan masa, tenaga serta wang anda untuk mencuba secara trial-and-error sewaktu ingin memulakan bisnes bakeri dari rumah ini!

Baiklah, tanpa melengahkan masa lagi, saya tawarkan ebook ini kepada anda dengan harga cuma RM30 sahaja!

Ya! Jangan terkejut... hanya sekadar RM30 sahaja!
Jika anda berminat untuk mendapatkan ebook ini! Boleh klik butang "DapatkanSekarang!dibawah!



Comments