Resepi Tiramisu simple @ Unbaked Tiramisu

resepi tiramisu yang simple dan senang

resepi,resepi simple, Resepi Tiramisu simple @ Unbaked Tiramisu
(pic kredit to fb azlina ina fans)


ok dah bersedia ke nak belajar resepi baru nie???
hari nie yuk nak ajar resepi tiramisu yang x yah bakar..
jadi bg sesiapa yang tiada oven kat umah..jgn sedih2
uols boleh lar cuba resepi nie ye..
bahan-bahan untuk buat tiramisu nie pun simple je..
lepas nie..boleh lar makan tiramisu setiap hari..haha...

ok jom kita cikedot resepi unbaked tiramisu

resepi unbaked tiramisu


bahan-bahan

resepi,resepi simple, Resepi Tiramisu simple @ Unbaked Tiramisu
(pic kredit to fb azlina ina fans)

  • biskut butter(jenama julies)
  • 1 cawan whipping cream non-diary value pride
  • 1 cawan susu cair @ susu segar
  • serbuk topping(serbuk coffee 3 in 1 + serbuk milo + serbuk coklat)

cara-cara

  1. mula-mula rendamkan biskut butter ke dalam air susu.jangan rendam lama sgt nnti takut biskut lembik sgt.lepas tu boleh susun biskut yang kita rendam tadi kedalam bekas
  2. then mix kan 1 cawan whipping cream sampai ia kembang.masukkan whipping cream yang dah kembang ke dalam piping bag dan lorekkan keatas biskut yang kita susun tadi
  3. lepas tu ayakkan serbuk topping keatas whipping cream yang kita lorek tadi.klau nak rasa lebih tiramisu ayak serbuk topping banyak ckit
  4. ulang balik step 1,3 dan 4 untuk buat bnyak lapisan..ikut suka uols lar nak buat berapa lapisan tengok atas ketebalan bekas uols.lagi tebal lagi sedap
  5. akhir sekali simpan dalam peti sejuk selama 4 jam then boleh lar makan..sedap

resepi,resepi simple, Resepi Tiramisu simple @ Unbaked Tiramisu
(pic kredit to fb azlina ina fans)
nnti buat layer camnie tau..biskut,whipping cream dan serbuk topping..ulang balik ikut uols nak buat berapa layer..lagi banyak layer..lagi sedap

resepi,resepi simple, Resepi Tiramisu simple @ Unbaked Tiramisu
(pic kredit to fb azlina ina fans)
dah siap..then boleh sejukkan dalam peti sejuk selama 4 jam


resepi,resepi simple, Resepi Tiramisu simple @ Unbaked Tiramisu
(pic kredit to fb azlina ina fans)
ape tunggu lagi..masa untuk makan lar...hihi

info penting

klau x faham..boleh tengok video nie..saya buat step by step..ciap dengan gambar.
jadi senang ckit lar untuk uols follow


jangan lupa share resepi nie tau


Comments